Idén is mozgalmasan telt a nyári időszak a MOGYORÓD KSK labdarúgó szakosztályánál, reméljük ősszel is izgalmas, eredményes új szezon elé nézünk.

Ezen a nyáron Balatonszemesre szerveztük az U11 és U13 csapataink elmaradhatatlan edzőtáborát. A rengeteg edzéssel, játékkal tarkított táborban 25 gyerekünk vett részt, és hála a jó időnek, valamint az örök családias hangulatnak, szuper élményekkel mentek haza a résztvevők.
A táborunk elején mindkét korosztályunk részt vett egy országos foci tornán (Lelle Kupán). Büszkék vagyunk a csapatainkra, hiszen gyermekeink ismét helyt álltak a népes KSK-s szurkolótábor kíséretében. Kurucz Lajos és Véglás Richárd által irányított U11-es különítmény a rendkívül előkelő második helyezést érte el, legyőzve többek között az UTE-t és más nagyobb város csapatait is! Az U13-as gárda ugyan most nem jutott be a „felsőházba” de vigasz, hogy az alsóházi rangadókon minden meccsét megnyerte.

Hagyományaink szerint az Óber János Sportcentrumban is tartottunk nyári napközis táborokat. A nyár különlegessége a Coerver táborunk volt: az MLSZ által is kiemelten támogatott képzés, a gyerekek egyéni képességeik fejlesztésére helyezi a hangsúlyt, olyan labdarúgók ajánlásával, mint Cristiano Ronaldo és Gareth Bale. A módszer játékos formában fejleszti a gyerekek cselező készségeit, például azzal, hogy világsztárok mozdulatait is tanítja. Ez kiváló motivációs erővel bír, amit mi is tapasztalhattuk a srácoknál. Az esemény annyira sikeres volt, hogy a folytatás mellett döntöttünk, így a Coerver – Mogyoród KSK klub program keretén belül szeptembertől heti egy alkalommal, csütörtökönként, 18.00-kor Coerver – Performance Academy edzést tartunk. A műfüves pályán Szalma József és Rózsa Zoltán várja a jelentkezőket. A KSK-s játékosok kedvezményes áron vehetnek részt a foglalkozásokon, de természetesen más egyesületekből is várjuk a tanulni vágyó gyerekeket. A Coerver is úgy tartja, hogy a gyerekeknél a képzés aranykora a 8-15 éves időszak, ebben a korban fejleszthető legjobban egy játékos. Nem mindegy, hogy ebben a korban, mit és hogyan tanulnak a KSK-s focistáink, a mostani odafigyelés, később látványosan meg fog térülni…
Nálunk a legkisebbek sem unatkoztak a nyáron, számukra edzőink 3X1 hetes napközis focitábort tartottak az Óber János Sportcentrumban. Büszkék vagyunk arra, hogy táborunkat a helyszínen megtekintette és ellenőrizte Bokros János (MLSZ vezető), akinek jelentése alapján, a Magyar Labdarúgó Szövetség támogatta és elismerte munkánkat.

Szeptemberben meghívást kaptunk az iskolai sportválasztóra, ahol szokásunkhoz híven részt vett a Mogyoród KSK minden szakosztálya, így a labdarúgók is. Ezen a napon, a nálunk érdeklődő gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a focival, majd később próbára tehetik tudásukat az edzéseinken.

Az utánpótlásunkban szereplő játékosok létszáma folyamatosan nő, e mellet örömmel számolhatunk be arról is, hogy felnőtt keretünk is bővül, a KSK-s alapértékeket magukénak valló, szorgalmas játékosokkal. Többek között visszatért az UTE-ból nevelőegyesületéhez Holló Balázs és egykori csapattársa Morvai Tamás is.
Felnőtt csapatunk, az első bajnoki mérkőzésén, megszerezte a győzelmet.
Mogyoród KSK – Hévízgyörk: 11-1
A találkozón jó volt látni, hogy a régebbi és a most csatlakozott játékosok mennyire összehangoltan mozogtak a pályán, egymást segítve, kiegészítve, tetszetősen és eredményesen játszottak.
Bízunk benne és szurkolunk, hogy a folytatás is ilyen sikeres legyen.

Az egyesületünk életében a sporton kívül más örömteli esemény is történt: lehetőségünk nyílt 2018-ban újabb Ford kisbuszt beszerezni, ami hatalmas előrelépés, mivel ezzel lényegesen leegyszerűsödik a csapataink szállítása, amit eddig részint egyéni utazással kellett megoldanunk.
Lesz is hova menni, hiszen a hagyományos rangadókon kívül a gyerekek Bozsik-tornákon, számos kupán és bajnokságban vesznek részt. A felnőttek is sokat utaznak majd, nem is beszélve az Öreg Sasokról (Öregfiúk,) akik a szakosztály legidősebb csapataként szárnyalnak tovább ősszel is.

Az idei esztendőben sem hagyjuk ki székely barátaink labdarúgó tornáját, így szeptemberben komoly létszámban tesszük tiszteletünket Madéfalván, és erősítjük tovább településeink barátságát, öregbítjük a Mogyoród KSK hírnevét! Az erdélyi túra nem csak a fociról szól, hanem csapatösszetartó ereje is van a több napos rendezvénynek. Játékosaink részéről nagy az érdeklődés, így két csapattal nevezünk a tornára.

Hajrá Mogyoród! ? Hajrá KSK!