Nagyon régen várom Bencétől ezt az eredményt. Rendkívül tehetséges, végtelenül szorgalmas, de eddig valami hiányzott a bajnoki címhez. A megfelelő ellenfelek itthon. Ezen segített Mertse Ádám, volt tanítványom, aki minden héten kocsijába ül és viszi magával Pestre, hazánk magasan legerősebb csapatába edzésre. Na, ott Bence az ország legjobbjaival küzdhet, szokhatja meg a nagy csatákat. Hát ez most meg is látszott a versenyen. Négy meccsén összesen, ha két percet volt szőnyegen, nagy fölénnyel nyerte a súlyát. Szerintem át tört most nála az a bizonyos gát, jöhetnek az újabb diadalok.

Tokaji Marci is nagyon jól küzdött, ezt bronz érme is bizonyítja. Dubis Marci, annak ellenére , hogy néhány hónapja birkózik, két meccsét is hozta, így 15 induló közül a nagyon értékes ötödik helyet szerezte meg. Maradéktalanul elégedett vagyok tanítványaimmal!

És álljon a végén egy adat. A versenyen a diák korosztályban 180 versenyző indult. Ez egy elképesztően magas szám, mutatja a honi birkózás erejét már az utánpótlás szintjén is.

Kéri Zoltán