A SASOK hírei: a Mogyoród KSK – Labdarúgó Szakosztály 2018. szeptemberi eseményei

A SASOK hírei: a Mogyoród KSK – Labdarúgó Szakosztály 2018. szeptemberi eseményei

Lendületesen kezdte a szezont Felnőtt csapatunk a Hévízgyörk ellenni győzelemmel (11-1), s bár a Tóalmás ellen vereséget szenvedtek 5-3-ra, kedvüket ez nem szegte és ugyan fáradtan – hiszen a madéfalvi látogatásból egyenesen a pályára vitt az útjuk – 12 órás utazás után is jól szerepeltek Kerepes ellen, ezzel újabb kitűnő eredményt könyvelhetnek el maguknak: 6-3 a javukra.

Az U14 első mérkőzése a Dunakeszi ellen elmaradt a felnőtt csapat madéfalvi utazása miatt, hiszen ezen csapatunkat is Rózsa Zoltán trenírozza.
Szeptember 30-án két meccsen is szurkolhattunk csapatainknak hazai pályán, ahol U14-es csapatunk a SZE-FI LSE ellen vívott mérkőzésével kezdte az idényt (4-1 oda), míg Felnőtt csapatunk a Gödöllő SK II. Szada csapatával játszott szoros mérkőzést 1:0 oda eredménnyel.
A néhány vereség azonban nem megy a hangulat rovására, mert a KSK-ban futballozók magát a játékot szeretik, pláne, hogy szép győzelmek is jellemzik az eddigi idényt. Van mit fejlődni, de van is mire büszkének lenni!
Az Öreg Sasok a szezon mérkőzésein szintén változatlanul töretlen lelkesedéssel vesznek részt, ennél a korosztálynál nem az eredmény, hanem a mozgás öröme a legfontosabb.

Szakosztályunk sem maradhatott el a szeptemberben megrendezett III. Sportágválasztóról, ahol Rózsa Zoltán edző és Holló Balázs népszerűsítette a labdarúgást az érdeklődők számára színes és vidám feladatokkal. Ennek sikere várakozásainkat messze felülmúlta, a szakosztályt képviselő edző és segítője minden pillanata száz százalékosan kihasznált volt, míg a sportág iránt érdeklődők játszva és abszolút vidám hangulatban ismerkedhettek a foci alapjaival.

Felnőtt csapatunk néhány kísérővel idén is ellátogatott 4 napra Madéfalvára. Amint azt a csapat eddigi szezonbeli teljesítménye is igazolja, a több napos kirándulás még inkább összehozta a fiúkat. Kiváló alkalmat adott erre a X. Madéfalvi Nemzetközi Hagymafesztivál keretein belül rendezett Székely Települések Labdarúgó tornája is, ahol a KSK ismét jól szerepelt: a Mogyoród KSK-s fiúk a döntőbe jutásig minden meccsüket megnyerték, a döntőt sajnos elvesztették, de a II. helyezés is szép teljesítménynek számít. A madéfalviak jóvoltából számos program várta a srácokat. A gárda hajnalig mulatott, focistáink jól megtáncoltatták a helyi fiatal lányokat a Hagymafesztiválon, de a bálon kívül egy Csíkszereda – FTC hokimeccset is megnézhettek és még a Hargitára is felmászhattak. Az erről szóló rövid videó montázs – mely megtekinthető a szakosztály facebook oldalán – hűen tükrözi az élményt, amiben részesülhetett a csapat.
Végtelenül hálásak vagyunk a vendéglátásért székely barátainknak.

Utánpótlás csapataink közel 60 fővel folyamatosan és teljes erőbedobással vesznek részt az általában szombatokra eső Bozsik tornán. Ezekre Erdőkertesen, Dunakeszin és Veresegyházon kerül sor. Sokat tanulnak a gyerekek, mert komolyan veszik a mérkőzésszerű alkalmakat annak ellenére, hogy az időjárás nem igazán kedvez mindig az eseményeknek. A gyerekek igyekezete, szorgalma, a tornákon való folyamatos részvétel meghozza az eredményt, a fejlődést.
A szülők büszkék lehetnek gyerekeikre!

Rendkívüli az érdeklődés a Coerver program iránt is, Rózsa Zoltán és Szalma József tartja az edzéseket csütörtökönként. Szép számmal jelentkeztek gyerekek, nagy sikere van a változatos és szórakoztató feladatokból álló készségfejlesztő edzésformának. A srácok amellett, hogy szakértő edzők által összeállított speciális feladatokkal gyakorolnak, kitűnően szórakoznak a foglalkozásokon, ahol a fókuszba az egyéni fejlesztés kerül.
Aki még nem értesült a lehetőségről vagy az első próbaedzésről lemaradt, azok számára készítettünk egy kis összefoglalót kedvcsinálónak, ami a szakosztály facebook oldalán látható.

Szurkolóink örömére elkészültek az új szurkolói zászlóink is, a régit a madéfalvi kirándulás alkalmával emlékbe adtuk székely barátainknak. Alakulóban van egy Mogyoród KSK szurkolói klub, ahová szeretettel várjuk a KSK kötődésű tagokat, hogy egyesült erővel támogathassuk csapatainkat a mérkőzéseken. Várjuk a szurkolói klubba a csapattagok barátait, rokonait és minden fociszerető mogyoródit! A tagság természetesen ingyenes és bízunk abban, hogy igazi baráti társaságot tudunk idővel összekovácsolni belőle, mindenki örömére. A szurkolói tárgyaink, eszközeink tervezés alatt állnak.

Végre elkészültek az új mezek is, már csak a feliratozás van hátra. Játékosainkat „felöltöztetjük”: új Adidas melegítőket, széldzsekiket, edző melegítőket és edzőpólókat kapnak. Ezen kívül 200 új labdával is gazdagodtunk. A megjelenés fontos, de az egyesületünk legfőbb értékeit nem a ruházkodásban látjuk, ennél sokkal fontosabb a tartalom, a klubfilozófia.

Nem utolsó sorban, és nagy örömünkre szolgál, hogy rövidesen átvehetőek a Mogyoród KSK támogatói klubkártyák is.
A plasztik kártya 1000 forint/darab, melynek révén a kártya tulajdonosa számos kedvezményt érvényesíthet, amivel aztán éves szinten több 10.000 forintot is megspórolhat vásárlások esetén, ami használatonként egyúttal támogatást is jelent az egyesületnek. Később jelentkezünk ennek részleteivel.

A MOGYORÓD KSK közreműködésével indult el a rég várt sportorientációs osztály, így idén hivatalosan is kapcsolódunk a Szent László Általános Iskolához. Az elsősök az iskolai emelt óraszámú testnevelés órák keretein belül ismerkedhetnek a KSK szakosztályai által felkínált sportlehetőségekkel: birkózással, kézilabdával, taekwondoval, tenisszel, illetve a focival – így a megszokott, hagyományos testnevelés órák helyett rögön az iskolában kerülhetnek közelebb ahhoz a sportághoz, ami számukra a legkedveltebb, vagy a legtesthezállóbb, megnyerve ezzel még több mogyoródi gyermeket a sportnak és az egészséges életmódnak.
A Mogyoród KSK folyamatos fejlődése által legnagyobb örömünkre az szolgál, hogy egyre több mogyoródi gyerek és felnőtt kerül közelebb a sporthoz.

Októberben ismét jelentkezünk a KSK Labdarúgó Szakosztály híreivel a Krónikában is és szakosztályunk fb oldalán szintén, addig pedig várunk mindenkit sportolóként vagy szurkolóként egyesületünkbe és természetesen a lelátóra!

Hajrá Mogyoród, hajrá KSK!

október 29th, 2019|Labdarúgás|