Mogyoród KSK- Labdarúgás 2018

Több szempontból is eredményesen zárta a Mogyoród KSK Labdarúgó Szakosztály a 2018-as évet.

Egyre többen fociznak nálunk!

2014-ben az egyesületbéli szakadáskor a szakosztályban 40-50 labdarúgó maradt, ők voltak azok, akik hittek a tradíciókkal rendelkező nagy múltú egyesület megújulásában, felemelkedésében.

Az elmúlt 4 évben nagyon sokan csatlakoztak hozzánk olyanok, akik tudnak és akarnak azonosulni a KSK értékrendjével, így 2018-ra a létszámunk ismét elérte a szakadáskori számot, azaz ismét közel 150 fővel büszkélkedhet a szakosztály.

Ebben a folyamatban hatalmas szerepe van annak a támogató közösségnek, amit egyesületünk ebben az évben is mindvégig maga mögött érezhetett.

Utánpótlás csapataink a 2018-as évben is több megmérettetésen vettek részt, sikereiket és programjaikat röviden összegezzük:

Januárban az U13-as korosztály az Újpesti Haladás Tornán dobogós 3. helyen, míg az U12-es csapatunk döntőt játszott, majd a 2. helyen végzett.

A RUK bajnokságban is részt tudtunk venni a 2008-as korosztállyal, mint a környék egyik kiemelt csapata. Ezúton is köszönjük a Dunakeszinek, akik nevében adminisztrációs okok miatt végül indulhattunk, így Lali bácsi csapata jó játékkal megszerezte az előkelőnek mondható bronzérmes helyezést.

Februárban, VSD Kupát nyert az U12, az U13 pedig harmadik lett, tehát itt is dobogóra állhattak a Mogyoród KSK-s fiúk.

Bozsik tornán is dominálnak a csapataink, a nagyobbak kiemelkednek a mezőnyből.

Jó kapcsolatot ápolunk a Puskás Akadémiával, melynek köszönhetően meghívást kaptunk a csapat egyik hazai mérkőzésére.

A gyerekek a szülők és a kísérők megtekinthették a Puskás Akadémia – Diósgyőr mérkőzést. A mérkőzés érdekességét az adta, hogy a Diósgyőr csapatában pályára lépett Busai Attila, aki volt KSK-s játékosként igazi példaképe a srácoknak.

Idén nyáron családi focitábort is szerveztünk Balatonszemesen, ahol a gyerekek, szülők, edzők közösen tölthettek el egy élményekben gazdag hetet a Balaton partján. Táborozásunkat összekötöttük a Lelle Kupán való nevezéssel, ahol az U10-es csapatunk döntős lett, itt magasabb osztályban játszó egyesületeket is megelőztünk, többek között az UTE-t is megverték a mieink.

Korosztályos edzőink, Kurucz Lajos és Véglás Richárd joggal lehettek büszkék a játékosaikra, az országos tornán elért szép eredményre.

A kisebbeknek 3 hetes napközis focitábort szervezett Tokai Norbert és Gayer Géza, ezt 2 turnusra osztva vezényelték le az edzők.

Ezen kívül, Coerver tábort is szerveztünk nyár végén az Ober János Sportcentrumban, közel 30 gyerek részvételével. Ebben a táborban többségében helyi, de környékbeli nagyobb klubok játékosai is részt vettek. Ennek sikerét és népszerűségét alapul véve, Rózsa Zoltán kezdeményezésére csütörtökönként a Coerver edzések rendszeressé váltak. Ezeket a tréningeket a Coerver Magyarország szakmai vezetője, Szalma József és fia, Szalma Magor irányítja. A Mogyoród KSK és a Coerver szakmai együttműködése kiváló, hiszen a céljaink azonosak: minél jobban képzett (elsősorban mogyoródi) fiatal játékosokat szeretnénk adni a magyar labdarúgásnak. A Coerver edzések nyitottak, folyamatosan lehet csatlakozni a gyerekeknek.

Utánpótlás csapatainknál célunk az is, hogy kisebb csoportokra bontva tudjunk foglalkozni a gyerekekkel, ezért ahol szükséges két edző segíti a srácok fejlődését.

Belülről építjük a szakosztályt, azaz ha van rá mód, akkor az utánpótlás edzőinket jellemzően tehetséggel és affinitással bíró KSK-s felnőtt játékosainkból választjuk ki.

Trénereinket beiskolázzuk, így Kontra Krisztián is jelenleg UEFA C Licences képzésen vesz részt, mely friss tudást biztosít a gyerekek képzéséhez.

A már meglévő képesítéssel rendelkező edzők továbbképzéséről is gondoskodtunk, így idén a labdarúgás szakmai sajátosságait több helyszínen és időpontban hallgathatták és láthatták edzőink.

Hévízen több alkalommal német szakemberektől (pl. Bayern München), Budapesten a Fradi pályán spanyol (Barcelona) edzőktől, míg a III. Kerületi TVE pályán a Coerver képzés alapjait ismerhették meg edzőink. Ezen kívül Gödöllőn, a Funino módszer lényegét is megismerhették a kollégák, köszönhetően a Debreceni Labdarúgó Akadémia és az MLSZ szervezésének.

Ami a Bajnokságokat illeti, az U14-es gárda a 4. helyen, fiatalokból álló Felnőtt csapatunk az 5. helyen áll az őszi szezon végeztével. Reménytelien tekintünk a következő szezon elé.

A 2005-2006-ban született játékosainkat a téli futsal bajnokságba, az idősebbek közé az U15-ös korcsoportba neveztük. A 2007-2008-ban született gyerekek is futsaloznak, de ők még a téli Bozsik tornákon is állják a sarat.

Az Öreg Sasok (öregfiúk csapatunk) továbbra is töretlen lelkesedéssel játszik, télen ők sem állnak le, hiszen hetente egyszer a mogyoródi sportcsarnokban fociznak. A gárdára ráfér egy kis fiatalítás, ezért szeretettel várjuk a hozzájuk csatlakozni szándékozó jelentkezőket.

Felnőtt csapatunk szeptemberben ismételten eleget tett madéfalvi testvértelepülésünk meghívásának, ahol a Hagymafesztivál keretén belül beneveztünk a Hagyma Kupára is.  A fiúk a csoportkörökben minden mérkőzését megnyerve jutottak a döntőbe, végül a második helyezést érték el.

Idén ősszel, a mogyoródi Szent László Ált. Iskolával karöltve sportorientációs osztály is indult, ahol a KSK edzői tartják a foglalkozásokat, különböző sportágakban. Azt reméljük, hogy ezzel az együttműködéssel is vonzóbbá tehetjük a szülők számára a mogyoródi iskolát és sportegyesületünket egyaránt.

Az utolsó edzéseink egyikén, december 6-án, a gyerekek legnagyobb örömére meglátogatta a srácokat a KSK Mikulás, aki édességekkel kedveskedett az edzésen résztvevőknek.

Az évet az elmaradhatatlan KSK évadzáróval fejeztük be:

Délelőtt fociztunk, ahová meglepetés vendégként elhívtunk egy volt KSK-s játékosunkat, Mertse Ábelt is. (Ábel jelenleg a Diósgyőr játékosa.) Vele focizhattak a kicsik a tornateremben, míg a nagyobbak a sportcsarnokot töltötték meg, ahol szintén a labdarúgásé volt a főszerep.

Az esti évzáró vacsorán és bulin a teljes tagságunk jelen volt: gyerekek, szülők, felnőtt és öregfiúk játékosok, szertárosok és vezetők egyaránt.

A tartalmas és vidám estének, hagyományainkhoz hűen a Babicz család hangulatos pincéje adott otthont, ahol a létszám miatt idén már az összes helyiséget meg kellett nyitni.

Itt búcsúztunk el, egy KSK-s emlékplakett kíséretében Diaz Brandontól is, aki már az ősszel magasabb osztályba igazolt. (Hajrá Brandon!).

Összességében azt gondoljuk, hogy sokat fejlődtünk az elmúlt esztendőben és élményekkel teli, tartalmas évet zártunk.

Köszönjük támogatóinknak a 2018-as évben nyújtott segítséget és nagyon boldog, sikerekben gazdag 2019-es évet kívánunk!

Hajrá Mogyoród, Hajrá KSK!