A Mogyoród KSK csapataival töretlen lelkesedéssel és nagyon vidám hangulatban játszottuk végig a szezont. Erre meg is volt minden okunk, mert úgy tűnik, hogy az utánpótlás nevelésbe fektetett energiánk megtérül, szenvedélyünk ragadós: gyereklétszámunk folyamatosan nő, így a Bozsik tornákon az U11-es korosztályban már 2 csapattal is tudtunk indulni. A kisebb korosztályokban gyerekeink ügyesen és szemre tetszetősen játszanak, köszönhető ez a sok gyakorlásnak és az odaadó edzői munkának.
Az U14-es csapatunknál a dobogós helyezés volt a célkitűzés, amihez egy győzelem kellett volna még, de sajnos elmaradt. Annak viszont örültünk, hogy hazai pályán megvertük a bajnok SZEFI-t (Fitos Józsi bácsi szentendrei fiai) így a KSK edzője, Kontra Krisztián teljesítette fogadalmát és a gyerekek legnagyobb örömére, a mérkőzés után 2mm-esre volt kénytelen nyíratni a haját.
Idén is játszottunk hangulatos mérkőzéseket hazai riválisunkkal, mind felnőtt, mind utánpótlás szinten.
Ebben az évadban felnőtt gárdánk teljesítménye hullámzó volt, 4 pont hiányzott a dobogóhoz, így lemaradtunk az érmes helyezésről. Persze mi is szeretnénk minden meccset megnyerni, de nem mindenáron, betartjuk a fairplay írott és íratlan szabályait. Nem adjuk fel az elveinket és a klubfilozófiánkat, így viszont a „pénzes” csapatokkal nem könnyű tartani a versenyt. Az utánpótlásra elnyert TAO-s pénzeket vagy az önkormányzatól kapott támogatást megyei szintű focisták zsebébe dugdosni nem helyénvaló. Ebbe az utcába mi nem kívánunk bemenni, inkább dolgozunk tovább saját erőből, a lehetőségeinkhez mérten, ebből próbáljuk kihozni a maximumot. Felnőtt csapatunk ősszel, a már hagyománnyá vált erdélyi Hagyma Kupán ismét részt vesz, eleget téve Madéfalva megtisztelő felkérésének.

Utánpótlásban focizó gyerekeink nyáron sem fognak unatkozni: az edzők több tornára is benevezték a csapataikat, így többek között Gödöllőn és Balatonlellén is országos tornán fognak szerepelni a KSK-s srácok. Úgy gondoljuk, hogy aki focizni akar az hazai környezetben is talál színvonalas, nemzetközi tornát. Idén is lesz balatoni edzőtábor (Gyenesdiás, Révfülöp) és Géza bácsi vezetésével napközis foci a legkisebbeknek. A tavalyi sikere miatt a Coerver tábort idén is megszerveztük a Coerver Magyarország ügyvezetőjével együttműködésben. A módszer, közel egy éves bevezetésének köszönhetően, látványos fejlődést tapasztalunk a KSK-s gyerekek egyéni fejlődése területén. Edzőképzésünk eredményeként idén is több jelentős képzésen vettek részt edzőink, így sikerült utánpótlás nevelőink soraiban további minősítést szerezni, ezúttal Kontra Krisztián szerzett MLSZ C minősítést. Hiszünk abban, hogy a magyar labdarúgás jövőjét jelentő gyerekek mellé odaadó és képzett edzők kellenek.

Egyesületünk természetesen a törvényi keretek betartásával működik. (ahogy ez 2014-ben is így volt:) Az éves működés átláthatóságát mutató beszámoló (amit minden nonprofit szervezet a hatályos jogszabályoknak megfelelően köteles közzétenni a nyilvánosság számára, azaz bárki számára, és amennyiben ezt nem teszi, ott valószínűleg valami nincs rendben) a Mogyoród KSK honlapján olvasható. Itt látható, hogy bejelentett edzőkkel dolgozunk, olvasható az alkalmazotti bérek alakulása, az elnyert támogatások felhasználásának módja, valamint számos beszédes adat.

Működésünk során igyekszünk minden pályázati lehetőséggel élni, így lettünk gazdagabbak egy defibrillátorral, aminek használatára Rózsa Zoltán és Kontra Krisztián kapott kiképzést.
Mostantól nagyobb biztonságban rúghatják a labdát mogyoródi focistáink az Ober János Sportcentrumban.
Beszereztünk egy mosogatógépet is, amivel a meccsek utáni összetartások alkalmával könnyíthetjük meg nagyra becsült szertárosaink munkáját. Az iskolával továbbra is jó a kapcsolatunk, így egyértelmű volt, hogy biztosítjuk a KSK-s buszt, a diákolimpiai csapat utaztatásához. A teqball asztalunkat is felvittük a suli udvarára, hogy a gyerekek játszhassanak, gyakorolhassanak vele. Fontos, hogy a legkisebbek is megismerkedhessenek a sportággal, ezért az óvodákba és az iskolákba is vittünk KSK-s gumilabdákat, a kicsik legnagyobb örömére. A pedagógiai intézményekkel, valamint a szülői munkaközösséggel karöltve részt vettünk a gyereknapi rendezvényen (közösen utaztattuk gyerekeinket a kisvonattal), valamint saját egyesületi májusfát is díszitettünk a főtéren. Tiszteletből a szalagokra a régi és jelenlegi játékosaink nevét írtuk. Büszkék vagyunk arra, hogy az elmúlt időszakban is együtt tudtunk működni a Mogyoródi Nagycsaládosok Egyesületével, akik a tavalyi sportbálunkat táskákkal, működésünket pedig egy monitorral segítették. Köszönet érte!

Büszkék vagyunk az országos döntőbe jutott III. korcsoportos labdarúgó diákolimpiai csapatra is, hiszen ebben a korosztályban a 9 nevezett játékosból, mindegyik fiú KSK kötődésű. Ez ismét komoly elismerése az utánpótlásban végzett munkánknak.

Szurkolóinknak, támogatóinknak hálásak vagyunk! Mindegy milyen osztályban és kivel játszanak a csapataink, ők kiállnak mellettünk, ráadásul a szurkolóink létszáma folyamatosan nő. Felemelő és szívmelengető átélni, hogy az eredményektől függetlenül gyerekek, szülők, nagyszülők, barátok, támogatók szívükön viselik egyesületünk sorsát.

Jó látni, hogy egyre bővülő táborunkban mogyoródi és nem mogyoródi szurkolók egymás mellett állva bíztatják csapatainkat. Minden sportoló számára nagy élmény, amikor nevét skandálja sok-sok szurkoló. Mindnyájunk örömére rendszeresen látogatják játékosaink mérkőzéseinket a lelátókon is, így felnőtt fiataljaink láthatják gyerekeink tudását a pályán, míg a gyerekek pedig rendszeresen kísérik be a pályára a nagy csapatot.

Szurkolóink minden meccsünkön odateszik magukat, skandálják a játékosaink neveit, szurkolói dalok énekelnek, olyan drukker tábort alkotnak, ami olykor nyomasztja az ellenfeleinket.

Alapítási dátumot, tradíciót, szurkolótábort, közösséget nem lehet pénzen venni, ehhez más kell… Úgyhogy mi idén is elmondhatjuk: nincs sok pénzünk, de gazdagok vagyunk!

Hajrá Mogyoród! Hajrá KSK!

F.E.