Nem véletlen, hogy Niki van a felsorolás élén. Az ő eredményét tartom az elmúlt időszak legnagyobb sikerének, lévén ismét van egy mogyoródi birkózó, aki hazánk legjobbja. Gabitól, Kéri Zolitól, Mertse Ádámtól már megszoktuk, hogy rendre nyeri a hazai megmérettetéseket, kivéve amikor nem, de ez már az új eresztés. Nikiről már többször megírtam, jövőbeli nagy tettek hordozója, ritka kincs a kezemben. Nem kell látnoki erő ahhoz, hogy kijelentsem, válogatottság, világversenyek és onnan érmek várnak rá. Másik két leányom is nagyot alkotott, erős mezőnyben állhattak dobogóra, le a kalappal előttük! Itt jegyezném meg, minden idők legnépesebb mezőnye jött össze Pestszetimrén, 240 leány küzdött a bajnoki címekért.

Gabi és Zoli ötödik helye az Európa bajnokságon számomra kudarc volt, harmadszorra-negyedszerre nem jött össze az érem. Főleg fiam esetében fájó ez , hiszen 4 másodperccel a vége előtt még a zsebében volt az érem, aztán jött az azeri srác kamudobása és Zoli benyelte. Elúszott az érem. Gabi még keresi önmagát, ha megtalálja nem lesz adós az érmekkel.

A kisebbek is szépen odatették magukat a Közép-Magyarország Bajnokságon. Ékesen bizonyítja ezt Horvölgyi Ricsi ezüstérme és Sági Levente, Kain Dominik, és Dubis Botond bronzérme. Nagyon nehéz a sok akadémia, nagy egyesület birkózói között nekünk bizonyítani, de úgy tűnik, azért el-elcsípünk érmeket, helyezéseket. Ezt bizonyítja Sági Levi országos bajnoki ötödik helye, ami lehetett volna könnyen érem is. Ismét jelezném, a magyar birkózás reneszánszát éli, rengeteg ügyes fiú-lány választja ezt a nagyon kemény sportot. Levi korosztályában is 30-40 induló küzdött az érmekért súlycsoportokként.

A legkisebbekről. Ők április elején a Centrum Kupán vitézkedtek a Vasas birkózó csarnokában. A négy versenyzőmből Bartha Tomi és Zenkó Lacika aranyérmet, Dubis Boti ezüstérmet míg Kain Bence bronzérmet szerzett. Ök még csak 8-10 évesek, nagyon az elején járnak, de ha kitartanak , bizonyosan büszkék lehetünk majd rájuk a jövőben.

KZ