Május utolsó hétvégéjén rendezték meg az újpesti Jégcsarnokban a felnőtt női Magyar Bajnokságot. A 60 kg-os súlycsoport bajnoka sima meccseken Sleisz Gabi lett. Papír forma eredmény ez, komoly ellenfél hiányában Gabi elsősége nem forgott veszélyben, csúnya is lett volna. Reméljük, a válogatott színeiben a nemzetközi versenyeken is sikerek kísérik versenyzőm munkáját.

Ádám és Zoli április végén Miskolcon lépett szőnyegre a felnőtt kötöttfogású OB-n. Nekik bizony már jóval nehezebb dolguk volt, klasszisokkal, világbajnokkal, EB, VB érmesekkel kellett megküzdeniük a bajnoki címért.

Zoli csak az elődöntőben szenvedett vereséget az idei Európa Bajnokság bronzérmesétől, az újpesti Szabó Lacitól, nagyon is vitatható körülmények között. A meccs első fél percében egy egyértelmű gáncsos akció után( ami a kötöttfogásban tilos) a bírok Lacinak ítélték a két pontot, amit én megóvtam. Ezt a háromból két bíró elutasította, így 0-3-ról indult a mérkőzés. Fiam folyamatosan ment előre, fel is jött 3-2-re , de a meccs elúszott. Jellemző ellenfele korrektségére, hogy az összecsapás végén szokásos pacsinál Laci így szólt hozzám: Zoli bácsi, ez tényleg gáncs volt. Emelem kalapom előtte! A bronzcsatában is egy nagyon nehéz ellenfél, a tavalyi junior VB bronzérmese, Nagy Peti próbálta Zoli útját állni. Nem sikerült neki. Hatalmas csatában, egy szép dobással fiam nyerte el a bronz érmet.

Ádám is szépen belehúzott. Az elődöntőben a világbajnok Kiss Balázs büntette, de a bronzcsatát ő is egy gyönyörű dobással hozta. Olyan ellenfélnek vágott vissza aki a tavalyi U23-as OB döntőjében simán verte.

Mind ketten meghívást kaptak a válogatott keretbe, Zoli esetében reális esély van a felnőtt válogatottságra is.

Hajrá Mogyoród!

KZ

 

Sleisz Gabi