Nem is tudom, melyik eredménynek örüljek jobban. Úgy sejtem, egyiknek sem kéne, hiszen mindegyik nagyon örömteli. Gabi corumi(Törökország) egyetemi VB ezüstje azt sejteti, hogy kezd kimászni a hullámvölgyből, bár az is igaz, az eddigi formája is elég ahhoz, hogy válogatott legyen. De nem ez a cél! Sokkal inkább az, hogy a decemberi hazai rendezésű világbajnokság indulási jogát kivívja és ott kirukkoljon valami derék eredménnyel. Bízzunk ebben!Szabó Nikiről már megírtam, nagy jövő előtt áll. Alig három éve, hogy beesett hozzám a szőnyegre és már országos bajnok, sőt most a nálánál idősebb korosztályban lett ezüstérmes. Csak az az orosházi Szél Anna győzte le, aki korosztályában legázolja az egész világot. Niki már elindult azon az úton, ami a siker záloga, a Csanádi Árpád(régen KSI) Gimnázium sportosztályában tanul, fele részben a válogatottal készül.

Sági Levi már letett egyet-mást a múltban. Háromszor volt országos bajnokságon második brutálisan kemény mezőnyben. Olyan ifjakkal veszi fel a harcot , akik minden nap edzenek, erőnlétben jóval előttünk járnak. De nem technikai tudásban! Abban Levi ,állítom , hogy az elején van, ha a jövőjét a birkózásban(is)képzeli el, két év múlva ő is mehet a Csanádiba, ott már mindennapos világszínvonalú terhelést fog kapni. Mert ott van annak a helye.

Dominik , Levi ikertestvére is elkezdte fivérével együtt annaki dején a birkózást, de sajnos abba is hagyta. Aztán úgy két éve visszatért és kiválóan halad a technika elsajátításában, de sajnos fizikailag még messze van az ország élvonalától. A mostani második helye és a mutatott birkózás mégis azt feltételezi, hogy bár kerülő úton, de odaérhet az elejére, főleg ha majd ő is a KSI-t választja.

Az ifjabbik Kériről is essék néhány szó. December 8-án a budapesti csapat világbajnokságon ő fogja hazánkat képviselni, ahol kiderül, hol tart a világ elithez képest. Remélem, már annak a része! Most nem bajlódik sérüléssel, lelkileg is toppon van, legyen elég hite és önbecsülése, akkor nem lehet baj.

Van nekünk egy Mertse Ádámunk is ám! Keményen készül ő is , hogy a hazai (mogyoródi) rendezésű U23 Magyar Bajnokságot megnyerje és kivívja a februári, szintén itthoni(szombathelyi) Európa bajnokságon való indulás jogát és ott az érem a cél. Minden nap erősítünk, mert sajnos ebben jócskán vannak elmaradásai, de az elszántsággal nincsen baj.

Hajrá Mogyoród!

KZ